Зняття стресу завдяки арома терапії

Зняття стресу завдяки арома терапії

16.10.24 19:41 0 72

Ароматерапія - це використання ефірних олій для покращення фізичного та емоційного благополуччя. Ефірні олії - це концентровані рослинні екстракти, які мають виразний запах або аромат. Ароматерапевти вважають, що нюх може викликати спогади та емоції. Є навіть докази того, що це може допомогти зняти стрес!

Аргома масла і арома свічки можуть стати ідеальним подарунком для жінки або дівчини.

Що таке ароматерапія ефірними маслами і як вона працює?

Ароматерапія ефірними маслами передбачає використання екстрактів рослин, які ростуть у різних куточках світу. Є багато переваг використання ефірних олій, включаючи зниження стресу, покращення настрою та покращення сну. Багато людей також використовують ефірні олії, тому що їх можна використовувати різними способами, наприклад, розсіювати в кімнаті або наносити на шкіру. Ефірні масла можна використовувати в ароматерапії для поліпшення настрою і самопочуття. Ефірна олія рослини надає їй характерний аромат і складається з крихітних молекул, які легко всмоктуються в організм при вдиханні через ніс або контакті зі шкірою. Після поглинання ці молекули діють на певні гормональні системи в організмі, зокрема на нервову систему та лімбічну систему, яка є частиною мозку, яка бере участь у пам’яті, емоціях, поведінці та мотивації. Це може вплинути на наш настрій та емоції.

Подарунковий набір з арома свічкою, парфумованою сіллю і натуральним милом, може стати ідеальним подарунком. Тому що ароматерапія це не тільки задоволення, а й спокій і розслаблення.

Ефірні масла для ароматерапії

Ефірні олії - це ароматичні рослинні рідини, які були дистильовані для підвищення їх ефективності. Їх можна використовувати як всередину, так і зовнішньо. В ароматерапії їх вдихають шляхом дифузії або наносять місцево на шкіру як масажну олію, у ванну тощо. Деякі поширені ефірні олії лаванди, ромашки, м’яти перцевої, евкаліпта та лимона. Вони корисні для багатьох цілей, включаючи релаксацію, заспокоєння тривоги або підвищення рівня енергії. Вони також можуть допомогти вам покращити вашу концентрацію або зосередитися на роботі.

Види ефірних масел в ароматерапії

Багато ефірних олій використовувалися століттями для зниження рівня стресу, покращення настрою та підвищення рівня енергії. Щоб спробувати деякі рецепти ароматерапії вдома, перегляньте кілька порад щодо дифузії та інформацію нижче!

  • Лаванда: Знімає стрес, зменшує тривожність і напругу; сприяє спокійному сну.
  • Лимон: покращує настрій і може допомогти зменшити втому; очищає розум.
  • Бергамот: Зменшує стрес, занепокоєння та негативні емоції; підняття настрою; позбавляє від відчуття ізоляції та самотності.
  • Ромашка: заспокоює нерви і знімає напругу; сприяє кращому сну.
  • Іланг-іланг: підвищує впевненість у собі, покращує концентрацію та пам'ять; забезпечує підвищення рівня енергії.
  • М'ята: Знімає втому, підвищує ясність розуму, концентрацію та пильність; підвищує рівень фізичної енергії.
  • Евкаліпт: лікує захворювання дихальних шляхів; діє як відхаркувальний засіб, речовина, яка допомагає послабити застій у легенях і полегшити відхаркування мокротиння або слизу з дихальних шляхів.
  • Розмарин: підвищує рівень енергії та мотивації; покращує пам'ять і ясність розуму; запобігає втраті концентрації.
  • Сандал : заспокоює нерви і зменшує відчуття стресу; можна використовувати для підтримки романтичних почуттів у стосунках.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 0)
Наступна новина: Вибір дитячого одягу для ...

КОМЕНТАРІ