Керівник обласної прокуратури провів прийом ув’язнених в слідчому ізоляторі

Керівник обласної прокуратури провів прийом ув’язнених в слідчому ізоляторі

17.10.24 11:24 0 43
Керівник Рівненської обласної прокуратури провів особистий прийом ув'язнених, які утримуються в ДУ «Рівненський слідчий ізолятор». На даний час в установі утримується 275 в'язнів.

В ході спілкування із ув'язненими Андрій Рудницький з'ясовував стан забезпечення в установі конституційних прав утримуваних. Скарг на умови тримання під час особистого прийому не надходило.

Підняті засудженими питання стосувались можливості вступу до лав ЗСУ для оборони України та змін у законодавстві щодо кримінальної відповідальності за крадіжки.

В ході особистого прийому керівником обласної прокуратури в'язням роз'яснено вимоги чинного законодавства щодо порядку вирішення питання скасування запобіжного заходу для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період та/або військової служби за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського та офіцерського складу (ст. 616 КПК України), умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби (ст. 81-1 КК України) та звільнення засудженої особи за діяння, караність якого законом усунена (ч.2 ст.74 КК України).

На усі поставлені ув'язненими питання Андрій Рудницький надав вичерпні відповіді з роз'ясненнями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ