Російські обстріли: за добу є загиблі цивільні на Донеччині та Харківщині

Російські обстріли: за добу є загиблі цивільні на Донеччині та Харківщині

17.10.24 12:01 0 42
Через російські атаки протягом доби 11 жовтня загинули троє жителів Донецької області, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«За 11 жовтня росіяни вбили 3 жителів Донеччини: 2 у Богоявленці і 1 в Іванопіллі. Ще 8 людей в області за добу дістали поранення», – заявив він.

За даними обласної влади, поранень зазнали жителі Часового Яру, Ясної Поляни, Костянтинівки, Мирнограду, Великої Новосілки та Плещіївки.

Російські війська протягом доби обстрілювали населені пункти Херсонської області, в тому числі обласний центр, повідомляє голова ОВА Олександр Прокудін.

Від обстрілів постраждали медичний заклад, адміністративна будівля, стільникова вежа та житлові будинки.

Читайте також: ОВА: на Херсонщині з 15 жовтня подовжать комендантську годину

«Через російську агресію 4 людини дістали поранення», – повідомив голова області.

За даними Сумської ОВА, протягом дня в регіоні зафіксували 98 російських обстрілів, у 12 громадах пролунали 216 вибухів.

Зокрема, по Есманьській громаді російські загарбники били зі ствольної артилерії. Один цивільний зазнав поранення.

Вранці в суботу голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив про обстріл обласного центру. Поранень зазнали двоє жінок і дитина.

«Двоє людей від госпіталізації відмовились одразу. Дівчинці 11-ти років медики надали всю необхідну допомогу в лікарні. Дитина уже вдома», – повідомив він.

Попередньо, російська армія завдала трьох ударів по Запоріжжю.

Читайте також: Не врятують батьки – чи врятує держава? Як без згоди батьків евакуювати дітей

Також протягом доби російські війська обстрілювали райони Харківщини. Загалом, за даними обласної влади, зазнали поранень дев'ятеро людей. Внаслідок атаки РФ загинули 38-річний чоловік у Козачій Лопані та 67-річний житель Куп'янська.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об'єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Покровській громаді на Донеччині опалювальний сезон під загрозою – влада

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КП ...
Наступна новина: З 15 жовтня учні початкових ...

КОМЕНТАРІ