Обласна влада: за добу через агресію РФ загинули 4 цивільних на Херсонщині

Обласна влада: за добу через агресію РФ загинули 4 цивільних на Херсонщині

17.10.24 13:49 0 44
Російські війська протягом доби 14 жовтня обстріляли 22 населених пункти Херсонської області, в тому числі обласний центр, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін вранці у вівторок.

За його даними, російські війська поцілили в об'єкт критичної інфраструктури, освітні та медичний заклади, магазин, житлові квартали. Зокрема, 23 приватних будинки зазнали пошкоджень, також понівечені газопровід та приватні автомобілі.

«Через російську агресію чотири людини загинули, ще шість – дістали поранення», – заявив голова Херсонщини.

Також протягом доби зазнали поранень кілька жителів Донецької області, повідомив голова ОВА Вадим Філашкін.

Читайте також: «Зайшли окупанти – був жах». Чи повернеться життя в безлюдне та заміноване Безіменне на Миколаївщині?

«За 14 жовтня росіяни поранили п'ятьох жителів Донеччини: трьох у Шахтарському, по одному в Закітному і Різниківці», – заявив він.

Російська армія також обстрілювала Харківщину – голова області Олег Синєгубов заявив про пошкодження в селі Ківшарівка Купянської громади. За його інформацією, цивільні в регіоні не постраждали.

Про обстріли також повідомляли голови Дніпропетровської та Запорізької областей, без постраждалих.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об'єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Атака РФ на Миколаїв: одна людина загинула, 16 травмовані – Кім

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Номінуйте визначних ...

КОМЕНТАРІ