До 90% українських військовополонених зазнали насилля – генпрокурор

До 90% українських військовополонених зазнали насилля – генпрокурор

17.10.24 15:03 0 62
До 90% українських військових зазнали в полоні тортур, сексуального насильства чи інших форм нелюдського поводження. Про це заявив генпрокурор України Андрій Костін на полях заходу, організованого Центром європейської політики в Брюсселі, передає кореспондентка Радіо Свобода.

Генпрокурор зазначив, що ці дані зібрані під час розслідування воєнних злочинів.

«Окрім того, що це воєнний злочин, це довготривала травма з низкою негативних побічних ефектів… Росія просто має на меті колективне покарання українських військовополонених лише за їхнє членство в українських Збройних силах. За те, що захищають українську землю і нашу свободу», – зазначив Андрій Костін, звертаючись по відеозв'язку до учасників заходу.

За словами генпрокурора, в аналогічному становищі – й цивільні ув'язнені.

«У нас понад 4000 кримінальних проваджень за фактами викрадення та незаконного позбавлення волі цивільних осіб. Такі місця продовжують існувати на окупованих територіях як зразок політики переслідування, спланованої та впровадженої Росією проти українців з єдиною метою знищити українську ідентичність», – наголосив генпрокурор.

Посадовець підкреслив, що встановлений 421 підозрюваний у жорстокому поводженні з полоненими, звинувачення висунуті 307-ом особам.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ