Прокуратура АРК: двох ексдепутатів парламенту Криму заочно засудили за держзраду

Прокуратура АРК: двох ексдепутатів парламенту Криму заочно засудили за держзраду

17.10.24 15:13 0 71
Суд в Україні виніс заочні вироки у справах двох колишніх депутатів Верховної Ради Криму, повідомила прокуратура Автономної республіки Криму 16 жовтня.

Йдеться про двох членів парламенту Криму 6 скликання. Суд визнав їх винними в державній зраді та призначив 12 та 13 років позбавлення волі відповідно.

Читайте також: «Ми не маємо права зректися нових окупованих територій» – голова Запорізької ОВ про опір в окупації

«Прокурори в суді довели, що у 2014 році засуджені, спільно з іншими депутатами, задля легітимізації окупації півострова збройними силами РФ, проголосували за ухвалення ряду незаконних постанов. Зокрема, підтримали постанову «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», яка передбачала «входження півострова до складу РФ», – заявляє прокуратура.

Відомство додає, що один із засуджених брав участь у підтримці рішення щодо проведення так званого «загальнокримського референдуму», а також проголосував за незаконні постанови про «незалежність Криму» та «правонаступництво Республіки Крим».

Крім того, в квітні 2014 року фігуранти взяли участь у позачерговому засіданні окупаційної Державної ради Криму та віддали голоси за «Конституцію Республіки Крим».

Читайте також: Колишній «беркутівець» з Криму став заступником губернатора Самарської області РФ

«Своїми рішеннями засуджені надали допомогу державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності», – йдеться у висновках пресслужби.

Міжнародні організації визнали окупацію та спробу анексії Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає свої дії «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму та Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Свідки Єгови»: члена організації, затриманого в окупованому Криму, відправили під домашній арешт

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль прийняв ...

КОМЕНТАРІ