Лубінець звернувся до низки держорганів через побиття 15-річного студента на Хмельниччині

Лубінець звернувся до низки держорганів через побиття 15-річного студента на Хмельниччині

17.10.24 11:17 0 44
Уповноважений із прав людини Верховної Ради України Дмитро Лубінець звернувся до низки держорганів через побиття 15-річного студента на Хмельниччині.

За його словами, працівники училища були зобов?язані нести відповідальність за дотриманням норм, правил проживання та дисципліну в гуртожитку.

«Відомо, що чергування працівників у гуртожитку здійснюється відповідно до графіка з 18.00 до 22.00. Побиття одним учнем іншого сталось близько 23.00. А про подію працівників училища повідомив інший учень. Після чого ті прибули на місце разом зі швидкою і поліцією», – написав він у телеграмі.

Задля з?ясування обставин справи та її кваліфікації Лубінець скерував запити до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, звернувся до Міністерства освіти і науки України щодо проведення службового розслідування стосовно халатності працівників училища, які не забезпечили належного рівня безпеки учня.

Також омбудсмен повідомив про запит до Національної соціальної сервісної служби України з проханням вжити невідкладних заходів реагування.

У Хмельницькій області учень професійного училища потрапив до реанімації після побиття його іншим студентом. Він перебуває у лікарні, йому видалили селезінку.

Інцидент стався 2 жовтня близько 23:00 в гуртожитку. За даними слідства, між 17-річним та 15-річним студентами виник конфлікт, в результаті якого старший хлопець завдав молодшому тяжких тілесних ушкоджень. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Як повідомила місцевому виданню vsim.ua мати постраждалого, у нього регулярно вимагали гроші. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Насильство над дітьми в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині: дітей переселили в інші заклади

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному судитимуть ...
Наступна новина: 9 років за ґратами проведе ...

КОМЕНТАРІ