ОВА: війська РФ підходили на 4 км до Куп'янська,з Харківщини планують евакуювати понад 10 тис людей

ОВА: війська РФ підходили на 4 км до Куп'янська,з Харківщини планують евакуювати понад 10 тис людей

22.10.24 11:45 0 36
На Куп?янському напрямку Харківської області ситуація постійно змінюється – російські війська наближалися до міста на чотири кілометри. У регіоні триває евакуація громадян, розповів в ефірі телемарафону 17 жовтня очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ворог вже наближався, скажімо так, найближче до межі міста Куп'янська, на чотири кілометри. Звичайно, Збройні сили його постійно знищують, однак та динаміка, яка є, вона повністю несе небезпеку для цивільного населення і цього населеного пункту. Тому, звичайно, ми маємо сприяти Збройним силам ефективно вести оборону і для цього ми маємо по-максимуму евакуювати цивільне населення», – сказав очільник ОВА.

Синєгубов зазначив, що із вересня цього року з Куп?янської громади виїхало майже півтори тисячі людей, а планують евакуювати 250 місцевих жителів.

«Пріоритет лівий берег Осколу, тому що там вже унаслідок обстрілів відсутні комунікації… Маємо з тих територій вивезти приблизно 2500 людей. Якщо брати всю евакуацію, яка проводиться на Харківщині, план майже 10500 тисяч людей», – розповів він.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На вулицях Тернополя ...

КОМЕНТАРІ