На порталі «Дія» запустили ректрутинг до підрозділів БПЛА без мобілізації через ТЦК– Федоров

На порталі «Дія» запустили ректрутинг до підрозділів БПЛА без мобілізації через ТЦК– Федоров

22.10.24 10:07 0 36
На порталі цифрових послуг «Дія» з?явилася можливість долучитися до підрозділів БПЛА без відвідування Територіального центру комплектування, повідомив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Після подання заяви потрапите тільки в той підрозділ, який обрали. Жодного «розподілу» та мобілізації через ТЦК, все вирішуєте ви і на базову військову підготовку йдете з вже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджуєте самостійно ще на етапі подання заяви, тому проходити ВЛК не потрібно», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що рекрутинг у «Дії» нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями.

«Самостійно обираєте напрям, пов'язаний з БПЛА, – від оператора будь-якого дрона до інженера. Далі рекрутер запрошує вас на співбесіду і підрозділ підписує з вами контракт. Це все», – написав міністр.

Федоров зазначив, що в межах проєкту Армія дронів міністерство сформувало та укомплектувало сотні ударних рот і навчило десятки тисяч операторів.

Раніше у Міноборони анонсували, що у жовтні у астосунку «Резерв+» почне працювати сервіс рекрутингу – в доступі будуть актуальні вакансії у військових частинах. Як зауважили в Міноборони, будуть доступні як бойові, так і небойові позиції.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов'язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+». Понад три мільйони українців змогли оновити дані і згенерувати військовий електронний документ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Хочу» та «можу» – замало. Кого беруть і кому відмовляють рекрутингові центри Сил оборони

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ