Підпал дверей квартири та авто – підозрюють рівнянина зі спільником

Підпал дверей квартири та авто – підозрюють рівнянина зі спільником

22.10.24 11:34 0 34
За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури двом рівнянам повідомлено про підозру в замаху на умисне знищення та умисному знищенні чужого майна шляхом підпалу за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними досудового розслідування, 30-річний чоловік, якого нині судять за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, в одному з Telegram-каналів знайшов підробіток. Йому запропонували гроші за підпал дверей однієї з квартир по вулиці Миколи Карнаухова у Рівному. 12 жовтня чоловік облив легкозаймистою речовиною «замовлені» двері, але довести злочин до кінця йому не вдалося, оскільки пожежу вчасно помітили і загасили. Замість обіцяної винагороди зловмисник отримав нове завдання – спалити будь-яку автівку в дворі того ж будинку.

До виконання цього «замовлення» палій долучив свого знайомого, 33-річного рівнянина, аби той зняв усе на камеру. Вночі проти 16 жовтня чоловіки приїхали за вказаною адресою, облили та підпалили автомобіль Toyota Yaris, який зареєстрований за приватною фірмою.

Правоохоронці оперативно встановили особи зловмисників, їх маршрут та місце перебування. 17 жовтня чоловікам повідомлено про підозру. Вирішується питання обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також накладення арешту на автівку, якою вони пересувались. Обіцяних грошей підозрювані не отримали.

Правоохоронці наразі перевіряють причетність чоловіків до інших злочинів. Досудове розслідування здійснюють працівники Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 10 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 19 жовтня – День ...
Наступна новина: ОВА: війська РФ підходили ...

КОМЕНТАРІ