15000 доларів США за вирішення земельних питань: на хабарі викрили голову громади та депутата

15000 доларів США за вирішення земельних питань: на хабарі викрили голову громади та депутата

22.10.24 08:54 0 36
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури голові громади Вараського району повідомлено про підозру у закінченому замаху на одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, та у підбуренні до надання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 1 cт. 369-2 КК України), а також депутату однієї із міських рад – в одержанні неправомірної вигоди для себе за здійснення впливу на осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними досудового розслідування, голова громади висловив прохання директору аграрного підприємства надати йому 5000 доларів США хабаря. За це посадовець обіцяв не ініціювати на сесії місцевої ради питання щодо розірвання укладених договорів оренди земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, якими користувалася фірма. Крім того, ще 10 000 доларів США директор надав депутату однієї з міських рад, аби той «вирішив» це ж питання з обранцями громади.

Чоловікам вже обрано запобіжні заходи. Депутату – цілодобовий домашній арешт, а голові громади – тримання під вартою із правом внесення 205 904 грн застави, які він вже сплатив. Крім того, рішенням суду очільника громади відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в області.

За скоєні злочини депутатові загрожує максимально до 5 років ув'язнення, а голові – до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Якісне лікування та ...
Наступна новина: У Тернополі облаштовують ...

КОМЕНТАРІ