В одному з курортних селищ Азовського узбережжя міліціонери задокументували факт нелегальної реалізації рибної продукції (слід сказати, що риба - один з перших продуктів у групі ризику по харчовим отруєнням). Власник ларьку не мав при собі ані документів на продукти, ані дозволів на даний вид діяльності.
«Подібних точок стихійної торгівлі “фастфудом” на березі Азовського моря та й в цілому по регіону, маса, - говорить Євген Нікулін, начальник відділу ветміліції ГУМВС України в Донецькій області. - На жаль, з початку літнього сезону ми задокументували лише 3 подібних факти, хоча порушників у сфері громадського харчування набагато більше. Нинішнє законодавство зобов'язує нас попереджати підприємців про заплановані перевірки. Звісно, про наш візит довідуються й не доброчесні торговці. Як правило, у день перевірки вони просто закривають ларьки, таким чином уникаючи відповідальності».
Правоохоронці звертають увагу громадян на те, що у всіх місцях приготування та продажу їжі, повинен бути куточок покупця, де представлена інформація про підприємця. Покупець також має право вимагати документи і сертифікати, які засвідчують якість та походження продукції. У випадку їх відсутності, правоохоронці радять утриматися від покупки. Нелегальні вуличні кухарі, як правило, не мають ані санітарних книжок, ані нормальних умов для зберігання продукції, не дотримуються елементарних санітарних норм. Особливо це стосується торговців, що пропонують солодощі, м'ясо або морепродукти на пляжах.
ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Тернопільщина: З 4 серпня ...
Наступна новина: Тернопільщина: Єдинники ...
Рост населения Казахстана: тенденции и вызовы
Топ-5 Лайфхаков: Как Открыть Сейф
Женские часы: как выбрать идеальную модель для делового стиля и летних образов
Понятие и признаки инфантильности: как распознать психологическую незрелость
Самі дієві мазі з трав