Зі слів головного державного санітарного лікаря міста Луцька та Луцького району Валентини Попович, до спалаху захворюваності на сальмонельоз призвело порушення технології приготування їжі кухарем дитсадка. Кухар не прожарила курячі котлети при високій температурі, як належить, а лише довела їх до стану готовності у електропечі. До того ж, з’ясувалося, що куряче м’ясо, яке при цьому використовувалося, виявилося на добу протермінованим.
На щастя, вогнище захворюваності вдалося швидко локалізувати. З підозрою на захворювання було госпіталізовано 26 хворих (18 дітей і 8 дорослих). У 21-му випадку діагноз підтвердився. Наразі стан пацієнтів задовільний, деяких із них на вихідні відпустять додому.
Наразі ж дитсадок №16 поки не відкривають, але не через складну епідеміологічну ситуацію, а через необхідність доукомплектації кадрів, адже винних у тому, що сталося, звільнять із такої відповідальної роботи. До понеділка, запевнив начальник міського управління освіти Сергій Калуш, усі робочі питання будуть вирішені, і дитсадок відновить свою роботу.
Водночас у міському управлінні освіти запланували робочу зустріч із завідуючими дитсадками та постачальниками харчової продукції, аби унеможливити потрапляння в дитсадки неякісних харчових продуктів. Персональну відповідальність за це нестимуть керівники дошкільних закладів.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Джерело: http://www.pravda.lutsk.ua
Попередня новина: Економний режим
Наступна новина: У 4 областях унаслідок ...
Рост населения Казахстана: тенденции и вызовы
Топ-5 Лайфхаков: Как Открыть Сейф
Женские часы: как выбрать идеальную модель для делового стиля и летних образов
Понятие и признаки инфантильности: как распознать психологическую незрелость
Самі дієві мазі з трав