У Яремче свободівці проконтролюють виконання рішення про заборону політичних акцій у день 70-річчя Ковпаківського партизанського руху

У Яремче свободівці проконтролюють виконання рішення про заборону політичних акцій у день 70-річчя Ковпаківського партизанського руху

04.08.13 11:46 0 1024
Яремчанська міська рада заборонила проведення у неділю, 4 серпня, будь-яких акцій політичного характеру з використанням символіки неіснуючої совєтсько-більшовицької держави. Відповідне рішення з ініціативи фракції ВО «Свобода» та представників інших політичних сил національно-демократичного спрямування було прийняте на позачерговій сесії міської ради, що відбулася напередодні.

Як повідомив голова Яремчанської міської організації ВО «Свобода» Андрій Баюрак, на ім’я міського голови за підписом народного депутата України, члена комуністичної партії Олександра Присяжнюка було надіслане повідомлення про проведення представниками цієї політичної сили 4 серпня масових партійних заходів з нагоди вшанування рейду Ковпака на Яремчанщині й відзначення 70-річчя звільнення України від фашистських загарбників.

«Івано-Франківська обласна рада ще кілька років тому заборонила публічне використання на теренах краю антиконституційних червоних прапорів як вияв цинічного глумління над пам'яттю мільйонів українців, винищених під червоними прапорами совєтським режимом. Сьогодні ж, ганебно прикриваючись іменем народного депутата, комуністи в черговий раз намагаються влаштувати на Прикарпатті політичний шабаш під червоними ганчір’ям», – відзначив Андрій Баюрак.

У відповідь на таку ініціативу та задля забезпечення громадського порядку депутати Яремчанської міської ради 3 серпня на позачерговій сесії прийняли рішення про заборону проведення в місті у неділю, 4 серпня, будь-яких провокативних політичних акцій з використанням символіки неіснуючої совєтсько-більшовицької держави. При цьому, міські обранці дозволили здійснити офіційне покладання квітів і поминальних вінків до пам’ятника партизанам-ковпаківцям у м. Яремче та вшанувати пам'ять загиблих, відслуживши скорботний молебень.

Відповідне рішення цього ж дня підтримала й Микуличанська сільська рада.

Окрім того, депутати звернулись до правоохоронних органів з метою забезпечення контролю за виконанням рішення, дотриманням правопорядку та громадського спокою в разі проведення будь-яких заходів у цей день.

«Чи не в кожній прикарпатській родині, а зокрема й на Яремчанщині, є жертви совєтських репресій. Більшість із них свого часу була брутально розстріляна, репресована або ж депортована режимом. Використання комуністами червоних прапорів є не лише глумлінням над пам’яттю десятків тисяч невинно убієнних українців, але й глибоко аморальним у своїй сутності», – відзначає народний депутат України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич.

На переконання Олександра Сича, заборона проведення політичних акцій 4 серпня у м. Яремче дозволить кожному у цивілізований християнський спосіб вшанувати усіх загиблих й уникнути можливих проявів громадського невдоволення.

«Контроль за виконанням рішення Яремчанської міської ради мали б здійснювати представники правоохоронних органів. Втім, усі ми усвідомлюємо в яких реаліях існуємо… Відтак, депутати Івано-Франківської обласної ради від ВО «Свобода», депутати-свободівці суміжних районних рад разом із депутатами Яремчанської міської ради та небайдужою громадськістю спільно відстежуватимуть ситуацію й оперативно реагуватимуть на будь-які порушення, невідкладно повідомляючи про це органи правопорядку», – резюмував Олександр Сич.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»



Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У львівському терцентрі ...
Наступна новина: Представниця Львівщини ...

КОМЕНТАРІ